Az 2011-2012-es tanév programjai


 
Tanévnyitó ünnepély
 
A Tanévnyitó Ünnepségünk, még Zabaron és Cereden is volt, de a képek a zabari ünnepségről tanúskodnak.

Tanévnyitó

Akadályverseny
 
Az akadályverseny is két helyen zajlott. Néhány kép itt található.

Őszi akadályverseny

Iskola avató ünnepség
 
Az iskola avató ünnepségről néhány fotó.

Iskola átadási ünnepség

Egészséghét
 
November 21-25-ig immár harmadszor rendeztük meg az iskolában az egészséghetet. A gyerekek különféle színes programon vehettek részt.
 
Hétfőn plakátokat helyeztünk el az iskolában, amely a vitaminbevitel szükségességére hívta fel a figyelmet. Ezen kívül egészségtotót, és kérdőíveket töltöttek ki a gyerekek.
 
Kedden az ötödik órában az 5-8. osztályosok előadásokat hallgattak a körömápolás és hajápolás témakörben Tajtiné Fodor Éva fodrásztól és Pócsáné Bóna Judit körömépítőtől. A hatodik órában egy vetélkedőre került sor, melyen négyfős, vegyes korosztályú csapatok indultak. A hat forduló feladatai természetesen az egészséges életmóddal voltak kapcsolatosak. A csapatok nagyon jó hangulatban mérték össze tudásukat.
 
Szerdán a 4. órában az óvodásoknak és alsósoknak, az 5. órában a felsős lányoknak tartott rendhagyó testnevelésórát Tajti Bea. Zenére tanultunk különböző mozdulatokat, amelyek végül összeálltak egy zenés koreográfiává. A felsős fiúk ezalatt ügyességi pályán kipróbálhatták az új eszközeinket, a gördeszkákat. Délután a népegészségügyi intézet egy munkatársa tartott két érdekes előadást. Az elsőt diákoknak az energiaitalokról, a másikat felnőtteknek a dohányzásról. Mindkettőt nagy érdeklődés kísérte.
 
Csütörtökön a védőnő volt a vendégünk, aki a hatodikos fiúknak és lányoknak tartott felvilágosító előadást a pubertáskorról. Délután néhány gyerekkel sütit sütöttünk Graham lisztből. Ezt szintén nagyon élvezték, hiszen minden eszköz új volt, amit ők próbálhattak ki először, ráadásul az első mozdulattól az utolsóig ők készítették a finomságot, ami ki sem tudott hűlni, olyan hamar elfogyott.
 
Pénteken gyümölcssaláták készültek, a kicsiknél diavetítés zajlott Makk Marciról, mesét hallgattak Csiszta Mókusról, és rajzok készültek az egészséges életmódról.
 
Egész héten úgy rendeztük a tananyagainkat, hogy táplálkozásról, higiéniáról, mentálhigiéniáról szóljon: volt interaktív tananyag, vita, szövegfeldolgozás, készültek rajzok egy leendő kiállításhoz. Összességében elmondhatjuk, hogy ez a hét sok érdekességgel szolgált, és újabb fontos lépést tettünk az egészségünk megőrzéséért.

Egészséghét


 
Balázs János kiállításának hatása a gyermekrajzokban
 
A kiállítás megnyitása, és néhány gyermekrajz a kiállításból.

Balázs János kiállításának hatása


 
Népdaléneklési verseny
 
Az énekesekről készült fotók.
 

Népdaléneklési verseny